Previous in Thread |
Next in Thread |
History |
Hei,
seuraavassa kokousraporttia ympäristölautakunnasta 15.5.2008 lähinnä niiden asioiden osalta, joista syntyi keskustelua ja muutosesityksiä. Tarkemmat tiedot esityslistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta löytyvät netistä kaupungin sivuilta.
ASIA 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN VUODEN 2009 TALOUSARVION JA TALOUSSUUNNITELMAN KEHYKSEEN VAIKUTTAVIA TEKIJÖITÄ
Ympäristökeskus on jatkuvasti aliresurssoitu kasvavan työmäärän paineessa. Tähän on myös tarkastuslautakunta puuttunut. Vuodelle 2009 lautakunta päätti esittää perustettavaksi ympäristötarkastajan toimen, joka täytettäisiin vesiensuojelun ja -hoidon asiantuntijalla.
Ilmansuojelu- ja ilmastoasiat ovat olleet viime aikoina hyvin esillä. Lähivuosien ilmastomuutoksen hallintaan tähtäävien projektien jatkuvuuden turvaamiseksi lautakunta esittää lisäksi vakanssia 2011 alkaen näihin tehtäviin.
ASIA 4 ESPOON KAUPUNGIN ILMANSUOJELUN TOIMINTAOHJELMA VUOSILLE 2008 - 2016
Viilasimme asiakirjan lopun kärkihankkeita suunnilleen seuraavaan järjestykseen:
Kaupunkirakenteen tiivistäminen
Julkisen poikittaisliikenteen kehittäminen
Liityntäpysäköintijärjestelmän laajennus
Joukkoliikenteen subvention nosto
Raideliikenteen kehittäminen
Joukkoliikenteen toimintaedellytysten parantaminen
Katupölyn torjunnan kehittäminen
Tiedotus puun oikeasta polttotavasta tulisijassa
ASIA 12 ÄMMÄSSUON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSEN TOIMINTA 2007
Merkitsimme raportin vain tiedoksi äänestyksen jälkeen. Keskustelua syntyi uuden kompostointilaitoksen toiminnasta. Laitosta ei ole otettu vastaan, vaikka se on ollut jo pitkään toiminnassa. Päivän Hesarissa oli asiasta juttua:
Äänestyksessä hävisi Kari Kuusiston (kok) esitys, jonka mukaan lautakunta olisi vaatinut YTV:ltä selvitystä kompostointilaitoksen hankintapäätöksestä, sen nykyisestä ja tulevasta käytöstä sekä päätöksentekoprosessiin vastuullisista henkilöistä... Sanatarkat esitykset tulevat ilmi pöytäkirjasta myöhemmin. Demariryhmässä olimme sillä kannalla, että tätä asiaa on syytä käsitellä omana kohtanaan valmisteltuna vasta, kun laitos on otettu vastaan ja sen käytöstä on faktoja paremmin tarjolla.
Ämmässuon ympäristössä on päättymässä VTT:n hajun kenttähavainnointitutkimus, jonka tuloksia vertaillaan aiempiin tutkimuksiin. Uuden kompostointilaitoksen piti saada biojätteen käsittelyn hajuhaitat kuriin, mutta pelkona on ettei tässä vielä ole onnistuttu. Toisaalta sekajätteen sijoittaminen kaatopaikan laajennusalueelle jatkuu, ja myös se kasa haisee, kunnes jätteenpolttolaitos valmistuu.
ASIA 17 POLTTOMOOTTORIKÄYTTÖISILLÄ VESILIIKENNEVÄLINEILLÄ LIIKKUMISEN KIELTÄMINEN BODOMINJÄRVELLÄ JA MATALAJÄRVELLÄ
Ympäristölautakunnan piti esittää kaupunginhallitukselle annettavaksi lausuntoa Uudenmaan ympäristökeskukseen tässä asiassa. Pohjaesityksen mukaan kaupungilla ei olisi ollut huomautettavaa, mutta äänin 6-5 päätimme esittää sallittavaksi soutuveneissä irrotettavat alle 5 hv 2-tahtimoottorit ja alle 9,9 hv 4-tahtimoottorit.
Demariryhmä jäi tässä vähemmistöön. Selkeämpi moottorikielto olisi antanut vahvemman viestin. Joka tapauksessa järvien hoitamiseen ja kunnostamiseen liittyviä tehtäviä saa jatkossakin tarvittaessa suorittaa polttomoottorin avustuksella. Hakemuksen mukaan vesialueiden omistajat ja järvien muut käyttäjät ovat jo nykyisellään pidättäytyneet moottoriveneen käytöstä kulkuvälineenä. Ainoastaan vierailijoiden huvikäyttöä ja häiriötä on tarkoitus rajoittaa.
Lausunnolla ei juuri liene merkitystä asian käsittelyyn UYK:ssa, joka päättänee kiellosta samansisältöisenä kuin Espoon eräillä muillakin järvillä jo on käytössä.
--
kotip. 050 413 2241, työp. 0400 391 393
| ||