Previous in Thread |
Next in Thread |
History |
Erkki Hatakka kirjoittaa:
Se olisi sitä poliittisesti ylikuumentunutta 70-lukua. Hallintoneuvosto ja silloiset ohjelmaneuvostot äänestelivät puoluepoliittisesti kaikista mahdollisista asioista.
Olen ollut aikanaan pestaamassa väkeä ensin Radion uutistoimitukseen, sitten Teksti-TV:n ja vielä TV:n opetusohjelmiin eikä siinä noudatettu kyllä mitään puoluepoliittisia linhavetoja. Hyvässä yhteistyössä työhönoton kanssa parhaita esitettiin aina, ja johtajat panivat nimensä alle.
Tämän vuoksi kutsuin potaskaksi YLEn poliittisia toimittajavalintoja.
Erkki Hatakka
Voihan asia tietysti olla niinkin, ettei Yle:ssä ole välitetty johdon tekemistä päätöksistä. Ihmeen uskollisesti tv-uutiset kuitenkin kertovat, mitä demareille, keskustalle tai ay-liikkeelle kuuluu ja minkä huulen Lipponen on laukaissut Juuri Tänään. Eikö muiden puolueiden tai kansalaisjärjestöjen johtohenkilöillä muka ole mitään sanottavaa?
SDP:n Kimmo Kiljunen sanoi ”tölsyssä” eilen, että EU:n uusi perustuslaki vie Suomen jonkinlaiselle liukkaalle ja kaltevalle pinnalle, jossa Suomi (kuin huomaamatta) liukuu kohti Natoa. Joskus Suomessa keskusteltiin ns. ”ajopuuteoriasta” eli siitä ajautuiko Suomi Toiseen maailmansotaan ”ajopuuna” vai toimiko se aktiivisena sodan aloittaneena osapuolena. Ilmeisesti jatkamme yhä samalla ajopuu-linjalla sillä erotuksella, että tällä kertaa meitä kantava joenuoma on sattunut jäätymään emmekä liukkaalla ja kaltevalla pinnalla pysty mitenkään vaikuttamaan siihen mihin joudumme.
Yle aloittaa yt-neuvottelut tuotantohenkilöstön vähentämiseksi. Näinkö ”parlamentaarisesti ja demokraattisesti johdettu Yle” näyttää mallia muulle talouselämälle, miten yrityksiltä peräänkuulutettua yhteiskuntavastuuta organisaatioissa tulee kantaa?
|