Jukka Kivi kirjoittaa:
>Europarlamenttivaalit 2004
>
>Vaalit ovat siis vuoden 2004 kesäkuun 10. - 13. päivinä. Sunnuntai
>13.6.2004 on pääasiallinen vaalipäivä.
>
>Jukka Kivi
Ennakkoäänestys Suomessa on 2-8.6. Tavoitteena pitää olla yli 50%:n äänestysaktiivisuus ja tämän takia ennakkoäänestys - jota tällä kertaa ei "ostettukaan" postilta - on varsin tärkeä vaihe ennen joukkomittaista pakoa mökeille ja via Baltialle.
Tulokset saadaan Ranska-Englanti EM-futisottelun loputtua. Paitsi Ruotsissa, jossa ollaan taas kerran omilla teillä.
Liikasen, Lipposen, Itälän ja Jäätteenmäen julkisuus viimeisen vuoden aikana voisi taata panem&circenses-vaalikarjan mielenkiinnon, mutta perustuslakisopimuksen sotkeminen kansanäänestyksellä ja NATO-kysymyksellä tekee monen voimattomaksi tai haluttomaksi.
Sosiaalipalveluiden liittyminen EU-säädeltyihin olisi hyvä skuuppi, kun sen vain osaisi jo ennestään ärtyneelle väestölle oikein markkinoida.
Tilaaja-tuottaja-malli kunnissa (kunnat alkavat ostaa terveyskeskuspalvelut paikallisilta tai kansainvälisiltä "mehiläisiltä ja diakonissalaitoksilta") olisi huomattavasti tärkeämpi "kansanäänestyksen" paikka kuin EU:n monimutkaiset äänivaltasuhteet.
Kuntien ja kuntayhtymien harvainvalta ja ei-läpinäkyvä, 444 osaan (kuntaan) pirstoutunut päätösmekanismi sekä kuntayhtymien (sairaanhoitopiirit, koulutuskuntayhtymät, maakuntaliitot) lähes täydellinen piittaamattomuus kuntien tahdosta olisi toinen "kansanäänestyksen" paikka, joka lisäksi liittää EU-vaalit ja syksyn kunnallisvaalit toisiinsa (ensimmäiset EU-vaalit 1996 olivat juuri tällaiset yhteisvaalit, äänestysaktiivisuus 60%).
Toivottavasti tämänkaltaisista asioista syntyy keskustelua ja toivottavasti alueiden Euroopan eduskuntaan pyrkivillä on tällaisissa asioissa riittävästi käytännön asiantuntemusta, jotta subsidiariteetti voisi löytää paikkansa (läheisyys).
t. kaupunginvaltuuston pj, ent maakuntavaltuuston pj, sairaanhoitopiirin palkollinen, Kuntaliiton valtuuston jäsen, 5 tenavan isä ja psykiatri-ylilääkäri (3. yritys eu-eduskuntaan).
|