Previous in Thread |
Next in Thread |
Espoonlahden Demarit ry
31.3.2009
TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2008
1 Johdanto
Sosialidemokraatit rakentavat oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja maailmaa vapauden, tasa-arvon ja solidaarisuuden perustalle. Siinä jokainen toimii kykyjensä mukaan oman ja yhteisen hyvinvoinnin puolesta. Oikeudenmukaisuus syntyy oikeuksien ja vastuun tasapainosta ja toteutuu sellaisessa vapauden yhteiskunnassa, jonka kantavia arvoja ovat demokratia ja solidaarisuus, yhteisvastuu.
Yhdistyksen pääasiallinen toimialue on Suur-Espoonlahden alue, johon kuuluvat pohjoisesta lukien kaupunginosat Latokaski, Saunalahti, Nöykkiö, Espoonlahti (sisältäen Espoonlahden keskuksen, Kivenlahden ja Laurinlahden), Kaitaa (sisältäen mm. Iivisniemen), Soukka ja Suvisaaristo. Yhdistys vaikuttaa koko Espoon asioissa ja laajemminkin Uudellamaalla luottamushenkilöidensä välityksellä.
2 Jäsenet, kannattajat ja alueen asukkaat
Yhdistys palveli jäseniään monipuolisesti tarjoamalla tietoa, oppimista sekä osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia.
Yhdistys on jäsenmäärältään Espoon toiseksi suurin sosialidemokraattinen puolueosasto. Yhdistyksessä jäseniä vuoden lopussa oli 116 (+1), joista äänioikeutettuja oli 100 (-5). Jäsenistä naisia oli yhteensä 50 (42%). Kannattavia jäseniä oli 3 (+1). Uusille jäsenille lähetettiin tervetuliaiskirje, jossa on myös tietoa yhdistyksen luottamushenkilöistä.
Olimme suur-espoonlahtelaisten asukkaiden tavattavissa mm. järjestämissämme yleisötilaisuuksissa ja toritapahtumissa. Palvelimme jäseniämme, kannattajiamme ja alueen asukkaita myös verkossa.
3 Palvelut
Koulutus
Yhdistyksen jäsenet osallistuivat puolueen, piirin ja kunnallisjärjestön koulutustilaisuuksiin. Saimme koulutusta kunnallispolitiikasta, puoluetoiminnasta ja viestinnästä.
Varhaisnuorisotyö
Espoonlahden Nuoret Kotkat on Espoon suurin ja aktiivisimmin toimiva kotkayhdistys. Kotkaosaston toiminnasta on tehty erillinen toimintakertomus.
Teematilaisuudet
Yhdistys järjesti asukkaiden palvelemiseksi teematilaisuuksia ajankohtaisista alueella puhuttavista aiheista.
24.1.2008 Järjestimme Mainingin koulussa tilaisuuden "Turvallisempi Espoo". Valmistellut puheenvuorot esittivät Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen ja eduskunnan varapuhemies Johannes Koskinen. Paneelissa olivat jäseninä edustajat oikeusministeriöstä, Espoon kihlakunnan poliisilaitoksesta, Espoon kaupungista, kriminaalihuoltolaitoksesta ja Espoonlahden perhekeskuksesta.
Toritapahtumat
Yhdistys osallistui omalla palvelupisteellään toritapahtumiin. Siellä asukkaat tapasivat sosialidemokraattisia luottamushenkilöitä ja keskustelivat tärkeistä asioista.
1.3.2008 Osallistuimme omalla palvelupisteellä Espoonlahden maalismarkkinoihin.
10.5.2008 Osallistuimme omalla palvelupisteellä Espoonlahden äitienpäivämarkkinoihin.
14.6.2008 Järjestimme luonnonkukkien päivän kävelyn Hanikan luontopolulla, tunnistimme luonnonkukkia ja puhuimme ympäristöpolitiikkaa.
6.9.2008 Osallistuimme omalla palvelupisteellä Kivenlahtipäiville Ala-Kivenlahden torilla.
13.9.2008 Osallistuimme omalla palvelupisteellä Espoonlahden syysmarkkinoille Ulappatorilla.
2.10.2008 Kunnallisvaalitapahtuma Soukassa soppatykillä.
4.10.2008 Kunnallisvaalitapahtuma Lippulaivan luona soppatykillä.
9.10.2008 Kunnallisvaalitapahtuma Ala-Kivenlahden ostarilla.
18.10.2008 Kunnallisvaalitapahtuma Lippulaivan edessä.
25.10.2008 Kunnallisvaalitapahtuma Lippulaivassa.
Juhlat
Perinteinen Itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin 6.12.2008 Meritorin koulussa. Juhlapuhujana oli Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Sistonen.
Verkkoviestintä
Yhdistys oli edelläkävijä puolueosastojen verkkoviestinnässä. Verkkosivustomme www.espoonlahdendemarit.fi on saanut kiitosta ja sitä on käytetty mallina muissa yhdistyksissä. Se on vastavuoroisesti linkitetty moniin muihin espoolaisiin ja sosialidemokraattisiin sivustoihin. Rohkaisimme alueen asukkaita osallistumaan julkiseen poliittiseen verkkokeskusteluun. Uutispalstalla julkaisimme mm. yhdistyksen kannanottoja. Verkkosivuston tekniikkaa kehitettiin mm. hakukoneoptimoinnin osalta sekä joustavammaksi ylläpitää.
Yhdistyksellä on verkkoviestintäympäristössään tekokas sisäinen nettityöväentalo. Siinä on jäsenistölle monipuoliset keskustelu- ja tiedotepalstat. Johtokunnan sisäinen keskustelu on aktiivista ja vilkasta. Paperisilla jäsentiedotteilla täydennettiin tiedottamista niille, joilla ei vielä ole verkkoviestintävalmiuksia. Yhdistyksen verkkoviestintä on sijoitettu pääosin Tietotorin kansalaisverkkoon.
Painoviestintä
Yhteistyö paikallisen tiedottamisen kannalta tärkeiden Vartti- ja Länsiväylä- lehtien kanssa on ollut hyödyllistä.
Yhdistykselle esitteestä tulostettiin pieniä painoksia, joita jaettiin mm. toritapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa. Jäsenhankintakampanjaa ajatellen hankittiin kirjapainoista tarjoukset esitteen painattamiseksi.
4 Vaalit
HOK-Elannon vaalit helmi-maaliskuussa 2008
Yhdistys osallistui HOK-Elannon vaaleihin 11 ehdokkaalla.
Puoluekokousedustajien vaalit maaliskuussa 2008
Yhdistys osallistui puoluekokousedustajien vaaleihin 6 ehdokkaalla.
Kunnallisvaalit lokakuussa 2008
Sosialidemokraateille tuli vaalitappio niin valtakunnallisesti kuin Espoossakin. Yhdistyksellä oli yksitoista kunnallisvaaliehdokasta: Wilberforce Essandor, Juha Jaakkola, Kari Karjalainen, Kalle Lamminmäki, Erkki Mattila, Jouni Niiranen, Juhani Parisaari, Pekka Simpura, Kaisu Vepsäläinen, Jukka Vilske ja Johanna Värmälä. Kaupunginvaltuustoon valituksi tuli Johanna Värmälä 502 äänellä.
5 Organisaatio
Yhdistyksen kokoukset
Sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 18.3.2008 Kivenkolon asukastilassa. Kokouksen yhteydessä keskustelimme jäsenemme, kaupungininsinööri Martti Tieahon alustuksen pohjalta Espoon rantaraitista.
Sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 24.11.2008 Sökövikens Skolassa. Kokouksen jälkeen kuulimme ja keskustelimme puolueen 1. varapuheenjohtajan, kansanedustaja Ilkka Kantolan esityksen perusteella aiheesta "Miten tästä eteenpäin".
Johtokunta
Johtokunta oli jatkuvasti koolla virtuaalikokouksessa. Johtokunnalla on verkossa käytettävissään tarvittavat tausta-aineistot, luettelot ja arkistot. Puheenvuoroja käytettin 930 kpl. Tapaamiskokouksiin johtokunta kokoontui 13 kertaa.
Johtokunnan ulkopuolisina kokouksiin osallistuivat Juhani Hakala (1) ja Pekka I. Mäkinen (1).
Työryhmät
Johtokunnan jokaiselle jäsenelle sovittiin tulosalueet. He seurasivat tulosalueensa asioita ja vastasivat niiden valmistelusta ja esittelystä johtokunnalle ja yleensä myös toteutuksesta. Johtokunnan jäsenillä oli apunaan muista jäsenistä muodostettuja tiimejä.
6 Yhteistyö
Asukasyhdistykset
Yhdistyksen jäsenet osallistuivat aktiivisesti asukasyhdistysten toimintaan.
Jukka Kivi toimi Espoon Kaupunginosayhdistysten Liiton puheenjohtajana ja Kari Karjalainen sen hallituksen jäsenenä. Kari Karjalainen toimi Kivenlahti - Stensvik ry:n hallituksen puheenjohtajana, Juhani Parisaari varapuheenjohtajana ja Johanna Värmälä hallituksen jäsenenä. Mari Pyy toimi Soukka-seuran johtokunnan jäsenenä.
Alueneuvottelukunta
Espoonlahden alueneuvottelukunnan toimintaan varsinaisena jäsenenä osallistui Pekka Simpura ja varajäsenenä Kari Karjalainen.
Seurakunta
Yhdistyksen jäseniä toimii myös seurakunnan luottamuselimissä.
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue rp
Johanna Värmälä toimi SDP:n puoluevaltuuston jäsenenä.
Uudenmaan Sosialidemokraatit ry
Jukka Kivi ja Pekka Simpura toimivat piirikokousedustajina sekä Kari Karjalainen ja Erkki Hatakka varaedustajina.
Uudenmaan Sosialidemokraattisen Naispiiri ry
Piirikokousedustajina toimivat Mari Pyy ja Tiina Tavio sekä varaedustajina Raija Leppälä ja Kaisu Vepsäläinen.
Espoon Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry
Kunnallistoimikunnan jäseninä on ollut Kari Karjalainen.
Edustajiston jäseninä toimivat Erkki Hatakka, Jussi Ohisalo, Mari Pyy, Pekka Simpura, Heikki Vedenpää ja Kaisu Vepsäläinen. Varajäseninä toimivat Erkki Mattila, Juhani Parisaari, Outi Ruohonen, Terho Sormunen Jouni Niiranen ja Taina Leino.
Kunnalliset ja ylikunnalliset ym. luottamustehtävät
Yhdistyksen jäsenillä on kymmeniä luottamustehtäviä. Niiden esittelyt ovat arkistoituna verkkosivustolla.
TSL:n Espoon ja Kauniaisten Opintojärjestö ry
Yhdistys on toiminut opintojärjestön jäsenenä.
7 Talous
Yhdistyksen talous oli tiukka ja toimintaa rajoittava. Tulot muodostuivat lähinnä jäsenmaksuista, kaupungin sekä kunnallisjärjestön avustuksesta ja menot kokoustilojen ja toripaikkojen vuokrista sekä tiedotustoiminnan materiaali- ja ilmoituskuluista. Tilikauden tulos oli 201,93 euroa ylijäämäinen.
090331
| ||||||||||||||||||||||||||||||